Recently in Webbdesign Category

Efter att ha jobbat med Wordpressaccentmagasin.se är jag riktigt sugen på att byta även för den här sajten. Bloggen tror jag skulle vara ganska enkel att flytta över, men för att få till design och struktur som jag vill... det lär vara någon dags arbete. Får väl börja så smått och ta någon timma i taget.

Så varför byta? Huvudskälet kan sammanfattas i ett ord: användarna. Det finns en fantastisk utvecklarcommunity kring Wordpress! Det finns färdiga lösningar för nästan alla problem man ramlar över - bara att ladda hem en plugin och köra.

Sajten accentmagasin.se byggdes för övrigt på mindre än två dagar (av undertecknad som inte är webbutvecklare). Visst har vi fortsatt att peta i detaljerna sedan lanseringen i mellandagarna men det är mest småsaker. Mer om detta en annan gång.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Skulle du köpa en webbplats av den här mannen?

Andra om:

Information Architects Japan har en del klokt att säga om typografi på webben:

"95% of the information on the web is written language. It is only logic to say that a web designer should get good training in the main discipline of shaping written information, in other words: Typography."

Läs hela artikeln här.


Andra om: |

Bild på uppslag med Khoi Vinh i CAP&Design

I senaste numret av CAP&Design (troligen ännu bara hos prenumeranterna) publiceras min intervju med Khoi Vinh, ny designchef på nytimes.com.

Khoi Vinh själv skriver om det han kallar för en "shockingly large feature article on me" här.

Min syster är på jakt efter en nybörjarkurs i webbskapande. Den ska vara på distans, gärna via webben på något sätt, och ta upp grunderna man behöver för att skapa enkla sajter.

Hon har hittat en kurs på Comenius, som i mina ögon ser väl omodern ut. Man tar upp till exempel upp tabeller och frameset(!), men inte standards, xhtml eller css.

Tips på bättre kurser mottages tacksamt!

Etiketter: |

Citykollen.se.pngErik länkar till Citykollen.se, en slags "social evenemangskalender" för Stockholm, kopplad till tidningen Stockholm City:

"Spana in den, om så bara för att kolla in deras användning av AJAX, RSS och taggar rakt över hela webbplatsen."

Och visst är det kul att se att några av de teknologier som brukar förknippas med web 2.0 används. Men sajten (som visserligen bara är en betaversion ännu) är också ett bevis på att det inte räcker att använda cool teknik.

Det största problemet är den dåliga designen. Som förstagångsbesökare förstår jag inte riktigt vad de vill att jag ska göra, vad sajten är bra för. Och ärligt, det tog mig säkert en halvminut att upptäcka det som borde vara det viktigaste på förstasidan: kalendrarna.

Dessutom visas inte sidan korrekt i Safari. Att lansera en ny sajt som inte funkar (åtminstone hyfsat) med alla moderna browsers är... dåligt.

Uppdatering 7 april: Några relaterade inlägg från andra.
Fredrik Wackå gratulerar.
Beta Alfa hyllar.
Pontus på Podradio.nu tycker att sajten släppts för tidigt.

Kommentarer