Recently in Bloggande Category

Jag har ju alldeles glömt bort att berätta att jag numera bloggar på accentmagasin.se. Kolla in vetja!

Tänk, idag är det fem år sedan jag startade den här bloggen. Kolla in de första inläggen här.

Då bodde jag i Hanoi, flyttade hem först ett halvår senare. Både jag och bloggosfären har förändrats en del sedan dess.

Ett gäng kommentarer hade fastnat i skräpfiltret utan att jag uppmärksammat detta. Nu ska det vara fixat och någon kommentar har dessutom fått svar. Ber om ursäkt, vill ju att ni ska kommentera men förstår att det inte är så lockande när det man skriver ändå inte kommer ut på sajten...

Bloggaren och journalisten Andreas Ekström (alltid skarp även om jag inte alltid köper det han säger) blir intervjuad hos Byt namn! och avslöjar i en passage något som förvånar samtidigt som vi nog hade det på känn. Den stora dagstidningen Sydsvenskan kan vara ett betydligt trubbigare verktyg för att nå ut än hans blogg:

"Sydsvenskan har ju 300 000 dagliga läsare, min egen sajt har kanske 500 en bra dag. Men de 500 som läser min sajt är så gott som samtliga, på individnivå, personer jag vill nå. Skriver jag något på min blogg är "risken" större att jag sitter i Studio Ett nästa dag än om jag skriver samma sak i Sydsvenskan. Det tycker jag är häpnadsväckande."

Läs hela intervjun här.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Om du brukar läsa den här bloggen via en RSS-läsare kanske du märkt att du inte fått upp några nya inlägg härifrån? Det beror på att jag (utan att egentligen märka det) ändrade adress till mitt RSS-flöde i samband med att jag råddade runt på sajten för ett par veckor sedan. Nu borde det vara fixat, om inte så finns den korrekta adressen nu på bloggens förstasida samt här:

 Prenumerera via RSS

Om du har försökt kommentera här den senaste tiden är det stor risk att ditt inlägg försvunnit rakt ner i papperskorgen, detta på grund av ett övernitiskt spam-filter.

Håller på att skruva på inställningarna, men om du kommenterar och märker att det du skriver inte publiceras får du gärna skicka ett mejl så ska jag titta närmare på det.

Håller på att bygga om sajten. Har uppgraderat mitt bloggverktyg (Movable Type) med "Professional Pack" som ska göra det enklare att bygga en hel sajt och inte bara en blogg. Det kommer sannolikt bli hyfsat råddigt här de kommande dagarna, hoppas på överseende.

Mitt bloggverktyg, Movable Type, har uppdaterats ett antal gånger sedan 2004 då den här sajten startades. Mina sidmallar har dock inte hängt med i utvecklingen och nu börjar problemen bli för stora för att ignoreras. Har därför installerat om allt och ändrat till en av standardmallarna. Jag gillade den gamla formen bättre och kommer i mån av tid och ork arbeta mig tillbaka åt det hållet.

Ännu fungerar inte sajten riktigt som den ska, men förhoppningsvis kommer du att kunna kommentera inläggen strax. Jag hoppas också kunna få tillbaka en del av innehållet (inklusive länkar och bilder) i mina sidospalter rätt snart. Ja, sånt här kan man också ägna julledigheten åt...

I eftermiddag ska jag träffa Popagandhi för en snabb lunch. I verkligheten heter hon Adrianna Tan, är bosatt i Singapore och skriver en av mina absoluta favoritbloggar.

Hon är en fantastisk skribent och begåvad fotograf, dessutom Macevangelista och något av en gayaktivist. Vi har kommenterat varandras bilder på Flickr ett tag och när hon såg att vi är i Bangkok samtidigt skickade hon ett mejl. Kul!

Det verkar som att jag kommer att ha ganska bra tillgång till nätet den närmsta veckan så möjligheten att kommentera är härmed påslagen igen. Lätta era hjärtan kamrater!

Kommentarer