Recently in Tips Category

Jag har ju alldeles glömt bort att berätta att jag numera bloggar på accentmagasin.se. Kolla in vetja!


BigDog är en robot som utvecklas med militära medel av Boston Dynamics i USA. Det mest fascinerande med den är hur snabbt man utvecklar empati och känslor för en maskin, bara för att den har ett djurlikt rörelsemönster. Visst känns det lite i hjärteroten när de sparkar till den för att demonstrera förmågan att hålla balansen? Eller när den halkar som Bambi på hal is?

Via Gizmondo.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Intressant och lite kul artikel om semikolon i New York Times. Frank McCourt gör en fin liknelse med trafikljusets gula lampa:

"In terms of punctuation, semicolons signal something New Yorkers rarely do. Frank McCourt, the writer and former English teacher at Stuyvesant High School, describes the semicolon as the yellow traffic light of a "New York sentence." In response, most New Yorkers accelerate; they don't pause to contemplate."

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Det är julafton för Apple-fans. Under dagen har inte mindre än tre av mig efterlängtade uppdateringar släppts:

Mac OS 10.5.2
En rad fixar mest, men också möjligheten att välja om man vill ha transparent menyrad (nej tack) och fler möjligheter att presentera mappar placerade i dockan. Verkar också ha speedat upp det trådlösa bredbandet. Satt tidigare idag på den plats i lägenheten som har sämst mottagning och laddade hem en fil med 3,4 MB/s... skapligt.

Aperture 2.0
Har laddat hem och kört provversionen ett par timmar och är supernöjd. Betydligt snabbare och snärtigare att jobba med och fler inställningsmöjligheter i RAW-konverteringen av bilderna. Några av kortkommandona verkar ha flyttat vilket är lite irriterande, men man vänjer sig ju. Gränssnittet är delvis omarbetat och skärmen utnyttjas ännu bättre än tidigare.

Uppdatering 13/2: Missade i går att man nu också enkelt kan själv välja kortkommandon i Aperture. Utmärkt för oss med svenska tangentbord, en del kombinationer har varit onödigt krångliga.

Apple TV
Uppdateringen som utlovades på MacWorld i januari har äntligen släppts. För oss i Europa saknas fortfarande möjligheten att hyra film direkt via Apple TV, men här finns ändå ett par riktigt trevliga nyheter. Det går nu att köpa musik från iTunes Music Store direkt i Apple TV. Man kan också bläddra i det ständigt växande podcastbiblioteket, hämta hem enskilda avsnitt eller prenumerera på valfri podcast. Lysande!
En annan nyhet är att man kan köra bildspel från valfritt Flickr-konto. Och sist men inte minst: AirTunes är numera inbyggt i Apple TV. Det innebär att jag nu kan spela musik både över datorns högtalare och stereon som Apple TV är kopplad till. Har saknat den möjligheten sedan mina Airport Express åkte ut för ett halvår sedan.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Ett tips: kolla in thesixtyone.com. En slags social musiksajt där vem som helst kan lägga upp sin musik. Besökarna kan rösta upp de bästa låtarna, man kan spara sina egna spellistor etc. Har redan hittat ett par guldkorn.

(Lyssna till exempel på Brendan James eller Obidiah Parker.)

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Philip Roth är tydligen vadslagarnas favorit till Nobelpriset i litteratur. Om det är han som presenteras i eftermiddag är det första gången någonsin jag läst en nobelprisförfattare innan denne fått priset! Hans "Everyman" är helt briljant.

Att göra bra nyhetssatir är svårt. The Onion håller klar mästarklass i kategorin, ni läser den väl?

Några rubriker just nu:
Gen. Tommy Franks Quits Army To Pursue Solo Bombing Projects
I Support The Occupation Of Iraq, But I Don't Support Our Troops
'Well, You Try To Reconstruct Iraq,' Says U.S. Defensive Dept.

Svenska Fantasinyheter är väl det som kommer närmast på svenska. Riktigt rolig den också ibland.

Andra om: | |

Online Journalism Review har en intressant artikel om hur man kan använda utrustning som registrerar besökarnas ögonrörelser för att förbättra en nyhetssajts design. Ännu intressantare blev det när man testade den här nyhetsbilden:

image7.gif

Kvinnor tittar nästan bara på ansiktet, män tittar tittar också på... skrevet. Det visar sig också att resultatet blir det samma även på bilder som inte föreställer människor:

Coyne adds that this difference doesn't just occur with images of people. Men tend to fixate more on areas of private anatomy on animals as well, as evidenced when users were directed to browse the American Kennel Club site.

Via Kottke.

Andra om: | |

En kortversion av den Oscarsbelönade filmen Departed (klicka på bilden ovan). Fler fucking kortversioner finns här.

Kommentarer