Recently in Fotboll Category

_MG_5864.jpg

Greta är ledsen. Jag försöker säga att det kan vara kul att spela mot Degerfors också men hon håller inte med.

Ni har väl inte missat Henrik Rydströms blogg? Redan när han skrev krönikor i Offside märkte man av hans formuleringsförmåga, humor och stora allmänbildning, men frågan är om han inte gör sig ännu bättre i bloggformatet. Rappt, välformulerat och roligt! Trots att han spelar i Kalmar FF...

Också Andreas Ekström uppmärksammar Rydström: "Henrik Rydström skriver så bra i Expressen att jag nästan börjar hålla lite på Kalmar FF. Och jag förstår varför en del etablerade skribenter blir så stressade av Henrik Rydström: De känner flåset."

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,


Han har spelat i Hammarby sedan 1998. Han är den enda i det nuvarande laget som var med under guldåret 2001 och han har aldrig gjort ett allsvenskt mål. På snart elva säsonger.

Förrän i går. Och vilket mål det blev.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Hammarbys a-lag börjar träna efter julledigheten den här veckan. Fick tips av Christer om filmen nedan under rubriken "Hammarbys säsongsupptakt". Låt oss hoppas att det inte blir fullt så här mycket tunnelseende...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Petter Furuseth Olsen, briljant och snart före detta högerytter i Hammarby, blev utbuad av den egna klacken under den senaste matchen. Nu skriver han själv till fansen och ber om förståelsen - och säger att han gärna skulle komma tillbaka till Bajen i framtiden.

No hard feelings, du är välkommen tillbaka när som helst. Tycker jag.

Andra om: | | |

TT rapporterar att Luis Figo köpt en tomt i Sollefteo tillsammans med hustrun Helene Figo Swedin. De noterar lite vitsigt i slutet av notisen att "Nu har Luis Figo 7 000 kvadratmeter att bygga hus på till familjen. Det borde räcka till en egen fotbollsplan också."

UEFA:s standardmått på en fotbollsplan är 68x105 meter. Nu varierar visserligen de verkliga måtten på arenorna en smula, men det låter knepigt att få in en plan på 7000 kvadrat...

Andra om: | | |

...hittade Elin biljetterna jag hängde på kylskåpet i torsdags. På lördag åker vi till London och på söndag kollar vi på när Arsenal möter West Ham på Upton Park.

Andra om: | | |

Ser att Elfsborg planerar att dra in 100 miljoner om året, bland annat genom att hyra ut sin arena. Inspirationen sägs komma från FC Köpenhamn, en klubb som omsätter mer än alla lag i allsvenskan tillsammans.

Undrar om de tänkt på att FC Köpenhamns arena ligger i miljonstaden Köpenhamn och att Elfsborgs arena ligger i... Borås.

pes6.jpgPå fredag släpps Pro Evolution 6. Jag gjorde min förbeställning på Discshop för en månad sedan.

Om du gillar fotbollsspel kanske du tror att det är Fifa 2007 som gäller. Du kunde inte ha mer fel. PES piskar Fifas rumpa på alla tänkbara sätt. Spelkänsla. Realism. Det där att spelet lyckas vara både utmanande på gränsen till vansinne och samtidigt belönande... Nån som är sugen på en turnering?

Damn, det finns mycket fotboll att titta på en söndag i oktober. Allsvenskan via pay-per-view (har köpt säsongskortet där alla matcher ingår), italienska ligan på Canal+ och TV4, engelska ligan på Canal+ Sport och spanska ligan på TV4+.

Några observationer:

* Zlatan gjorde en grym andra halvlek mot Udinese. Nej, inga mål, men de kommer. Ge grabben en chans.

* Den engelska fotbollen är den som är roligast att se på just nu.

* Att försöka jobba framför teven går sådär.

* I kväll: El Clásico!

Andra om: | |

Kommentarer