Recently in Personligt Category

Det är dags att rensa skåpen. Jag är sjukt dålig på att sälja saker jag inte använder så mycket längre, men nu är det dags. Jag säljer också en del prylar jag använt i min frilansverksamhet. Klicka på bilderna för större versioner.

Hör av dig till pierre.andersson@me.com om du är intresserad av något.

Uppdatering: Har tagit bort en del grejor som blivit sålda. Kommer att lägga ut lite fler prylar inom kort.

Sigma DG 12-24/4.5-5.6

_MG_6057.jpg

Extrem vidvinkelzoom med Canonfattning. Perfekt för en kamera med lite mindre sensor. Om du har en brännviddsförlängning på 1,6 blir det brännvidden 20-38 mm i praktiken. Objektivet är i bra skick, lite skavt på kanten av motljusskyddet bara. Nypris omkring 6 000 kronor (inköpt i Hong Kong för några år sedan). Nu 3 500 kr.


Canon EOS 1Ds
_MG_6084.jpg _MG_6088.jpg

Byggd som en stridsvagn. En riktig proffskamera med fullformatssensor som trots några år på nacken är riktigt skön att plåta med. Innan jag ägde kameran fanns den hos en skolfotograf och har extra stödlinjer i sökaren sedan dess (det är inget som stör). Välskött. Säljs med momskvitto. Du får den för 6000 kr.


Canon HV 20

_MG_6116.jpg _MG_6121.jpg

Väldigt prisvärd HDV-kamera från Canon. Har använt den för dokumentärfilmande med gott resultat. Skickar också med en vidvinkeladapter (WD-H43) och två högkapacitetsbatterier (Canon original 1400 mAh). Nypris totalt 12600 kr. Säljes med momskvitto. Nu: 8000 kr.


Beachtek DXA-2S
_MG_6126.jpg _MG_6128.jpg

Ger professionell ljudkontroll även för enklare DV-kameror (som den ovan). Dosan fäster man under kameran och får då såväl två XLR-ingångar och rattar för inställning av ljudnivåerna från båda kanalerna. Från dosan går en vanligt 3,5 mm-kontakt in i kameran. Klockren lösning! Mer info. Säljs med momskvitto. Pris: 2900 kr.


Sony Playstation Portable
_MG_6255.jpg

Bärbar spelmaskin! Inköpt i USA men spel inköpta i Sverige fungerar utmärkt. Tre spel (Colin Mcrae, Fifa 06 och Winning Eleven 6) följer med. Pris 950 kr.


Mer prylar kommer när jag hinner lägga upp dem. Bland annat en gammal Powermac G4 med 17-tumsskärm från Samsung och lite blandade klättergrejor.

Oktober

TrackBacks (0) Kommentarer (0)

Tiden går mina vänner. Alldeles nyss var det sensommar och BB och nu är det mitt i hösten och nästan vinter. Märkligt.

***

Greta mår bra. Vi vet just inte något mer än när vi kom hem för åtta veckor sedan men förväntar oss en kallelse till Huddinge snart för återbesök. Men det är inget vi går och tänker på. Vi har fullt upp med att ta hand om världens bästa Greta.

Häromdagen fyllde hon två månader och tiden har förstås gått vansinnigt fort. Samtidigt känns det som om hon alltid funnits hos oss, det går nästan inte att tänka sig hur livet var innan.

***

Jobbet då. Har fullt upp på Accent med planering inför nästa år. En reporter ska anställas och en lösning för layouten måste fixas. Och så budgeten. Mellan alla möten som krävs för att väva ihop det där försöker jag skriva lite också.

Har ett större frilansuppdrag kvar. Det borde ha varit klart men sommaren blev inte riktigt som det var tänkt och sedan blev det full fart på Accent. Det känns lite vemodigt att lägga frilansandet på is men jag räknar med att återuppta det om några år.

Samtidigt ser jag verkligen fram emot att ta hand om Accent efter nyår. Jag tror att den nya redaktionen kommer att bli grym!

***

Chefskurs i veckan. Vad lär man sig egentligen på en sådan?

***

Hemma

TrackBacks (0) Kommentarer (4)

En vecka efter att vi kom till förlossningen, nästan på klockslaget, får vi lämna Huddinge och K78, neonatalavdelningen. Det känns bra. Nu kan vi börja hitta våra egna rutiner och livet blir onekligen lite mer avslappnat hemma. Dessutom hann vi hem precis till avspark i bajenmatchen.

***

De här extra dagarna på Huddinge har fört med sig positiva saker. En av dem är att vi har haft kontakt dygnet runt med superproffsig och erfaren personal - vi har samlat på oss mycket tips och råd som skulle ha tagit lång tid att få annars.

***

När personalen på K78 möter en ny förälder säger de alltid ett "grattis". Alltid. Och det funkar! Med ett för tidigt fött barn eller som i vårt fall misstänkt sjukdom är det lätt att oroskänslorna tar över. Ett enkelt grattis får en att se det positiva i sammanhanget - vi har ju fått ett barn! Banalt kanske, och visst ser man igenom det efter ett tag, men ändå: Det hjälper.

***

Över hundra personer jobbar på K78, personalstyrkan är lika stor dygnet runt. Jag satt på akutsal fyra i två dygn med Greta och såg hur de jobbar med barnen i kuvöserna och med föräldrarna och när jag tänker på det så kommer nästan tårarna igen. Hjältar är vad de är, inget mindre.

***

Jag ser fram emot första promenaden med Greta i barnvagnen.

Vilken resa det blev, de första dagarna i ditt liv. Först ett tillstånd som närmast påminner om förvåning - titta det blev faktiskt ett barn, ett riktigt levande barn som vi ska ta hand om. Sen glädje, massor av glädje, frustration och osäkerhet och mer glädje.

Sen blev det jobbigt.

greta.jpg


Samma dag som vi skulle åka hem från BB såg barnmorskan något som fick henne att rusa ut och hämta läkaren. Det visade sig att du krampade lite med högra armen och handen. Jag är inte säker på att jag ens hade sett det om de inte sagt något.

Efter det gick det snabbt. Någon timma senare var vi flyttade till K78, neonatalavdelningen på Huddinge, och doktor Martino stod där med en stor apparat och gjorde en ultraljudsundersökning av ditt huvud. Han letade efter blödningar och andra förändringar men fann ingenting konstigt.

Du kopplades upp till monitorer som visade puls, andning och hjärnverksamhet. Lite senare gjordes ett riktigt EEG, inte heller det visade något avvikande. Först efter en magnetkameraundersökning ett par dagar senare fick vi besked om vad som egentligen var fel. Också här drog det ut på tiden, ditt fall är tydligen ovanligt och Karolinskas främsta experter kallades in för att titta på bilderna.

I förmiddags kom doktor Martino in på vårt rum. Du låg i mammas knä och ammade, jag satt i sängen med datorn i knät. Jag förstod att det var nu vi skulle få veta. Sedan den där förmiddagen var kramperna borta, visst skulle väl doktorn säga att nu var du frisk och varsågod och åk hem?

Nej. Bilderna visade några små vita prickar på båda sidorna i hjärnan, något fler på vänster. Små, små områden som inte fått tillräckligt med syre, troligen dagarna innan förlossningen.

Fan heller, inte mitt barn, inte Greta. Kolla på henne, hon är ju helt perfekt.

Så här är det: Det finns en god chans att varken du eller någon annan kommer att märka av de här prickarna. De sitter i ett område som skulle kunna påverka din motorik framöver, men ett barns hjärna är utvecklingsbar på ett helt annat sätt än en vuxens. Signalerna hittar nya vägar och kommer fram ändå.

Det finns också en chans att du kommer att märka av dem. Läkarna vet inte, vi kommer att märka det i takt med att du växer, utvecklas och blir större.

Greta, du är speciell. Oavsett vad det här kommer att föra med sig i framtiden så är det en bra sak. Jag älskar dig mer än något annat och kommer att göra allt, precis allt som står i min makt, för att du ska få ett fantastiskt liv.

Vi ska upptäcka världen tillsammans, du och jag och mamma. Det kommer att bli bra det här.

Pappa

Vi kom hit i lördags och har mest tagit det lugnt tillsammans med mina föräldrar och min systers familj. Har fortsatt med morgonpromenaderna under hela ledigheten. Precis som Peter tycker jag att det är starten, att komma ut, som är det jobbiga. När jag väl är ute går jag ofta längre än jag tänkt.

Fördelen med att gå istället för att löpträna är förstås att det inte sliter på kroppen i alls samma utsträckning. Eftersom behovet av att vila och återhämta minskar kan man utan problem gå varje dag - med lite tempo under promenaderna blir det ganska okej träning.

Sen finns det såklart nackdelar. Det är svårare att få upp pulsen och det tar betydligt längre tid. Sedan några veckor tillbaka går jag en långpromenad (mellan 45 och 90 minuter) varje dag. Det är lätt nu när jag är ledig, utmaningen blir att hålla igång det här när jag är heltidsarbetande småbarnsfarsa om några veckor.

Dagens promenad:

View Morgonpromenader i Mjölby in a larger map

Tiokilosgränsen nådd. Minus 10,6 kg sedan i påskas, detta trots att jag legat väldigt lågt med kalorikollandet under sommaren. De dagliga långpromenaderna tar tid men verkar ge resultat.

***

Semesterkänslan vill inte riktigt infinna sig. Inte så konstigt när jag sedan tidigare tagit på mig ett par deadlines mitt i ledigheten. Dumt, men som vanligt tänkte jag att jag skulle hinna klart tidigare.

***

Om en vecka är jag på Ullevi och kollar U2. Peppad.


Tänk, idag är det fem år sedan jag startade den här bloggen. Kolla in de första inläggen här.

Då bodde jag i Hanoi, flyttade hem först ett halvår senare. Både jag och bloggosfären har förändrats en del sedan dess.

eller: Därför behöver jag (ytterligare) en GPS

Köpte en cykel i påskas. En Commencal Combi Deluxe om det är så att du är cykelnörd. Gjord mest för att cykla i skogen med. Det har hunnit bli några turer i Ågesta, Rudan och Skogssjön (Mjölby) men dagens tur är den klart längsta hittills.

Cyklade via Sköndal och skogarna kring Flaten och öster om Skarpnäck till Hellasgården. Rekommenderas, det är en otroligt fin cykelsträcka! Vid Hellasgården mötte Elin upp med Molly för lunch på uteserveringen och kaffe på en klippa vid vattnet. Sen sprang de en sväng och jag satte mig på cykeln igen.

Kom lite fel på vägen hem vilket gjorde att det blev närmare en mil längre än jag tänkt mig. Inga problem dock, det var fantastiskt fint i skogarna sydost om Hellas. Ångrar lite att jag körde runt Drevviken - det är aptråkigt att cykla på cykelväg bredvid vältrafikerade 70-vägar.

Känner att det var helt rätt att köpa en skogscykel istället för en landsvägsracer. Även om det ofta är fysiskt jobbigare att cykla i skogen är det psykologiskt otroligt mycket lättare. Dels för att det faktiskt blir en naturupplevelse, dels för att det blir grymt varierad cykling.

Här cyklade jag (av någon anledning visas inte sista biten söder om Drevviken). Det blev 46 km till slut:

Visa Cykeltur 26 april på en större karta

Och här är min cykel förresten. Grymt nöjd hittills.
09-04-10

Det där med GPS: Har en Garmin Forerunner 305 som gör både löpträning och cykling roligare. Den loggar precis vart jag är, puls, hastighet och höjd. Är riktigt nöjd med den, även om den tar väl lång tid på sig att hitta satelliterna ibland. Men: den funkar inte att navigera efter.

Har kikat lite på en Garmin Oregon 300. Den har samma funktioner som min Forerunner men här kan man också lägga in kartor, mata in den planerade sträckningen innan (till exempel genom att ladda ner en stigbeskrivning från utmärkta Stigoteket). Hade varit bra att ha idag! Men den är lite för dyr...

2009-03-08

I slutet av augusti är det dags enligt beräkningarna. Det går inte ens att formulera hur mycket jag ser fram emot att få träffa, älska och ta hand om den där lilla människan.

I kväll spelade jag innebandy för första gången på två och ett halvt år. Tio kilo tyngre än senast och en med försvinnande syreupptagningsförmåga kändes det ändå som att det gick ganska hyfsat. Måndagskvällarna inbokade resten av hösten, ser fram emot hårda kamper, snygga mål och ett något mindre midjemått.

Kredd till Erik som fixat tiden och stökar med att samla in alla pengar.

Kommentarer